10 Любими Класически Филми

Всъщност любимите ми филми от Златната Ера на Холивуд са много повече от 10. Обожавам филмите на 40-те и 50-те и 60-те години на миналия век. Това са филми от класа, филми със изпипан и съдържателен сценарии, с поука, с остроумни, невулгарни шеги... Понякога се отегчавам от филмите, които руят от кината в днешно време. Твърде много залагат на компютърните ефекти и адреналина. Обичам филмите да ме оставят удовлетворена, опитала от нечий чужд живот, одухотворена и леко замислена над историята и поуката. Такива са филмите, които ще ви препоръчам да гледате в този пост:

Всъщност любимите ми филми от Златната Ера на Холивуд са много повече от 10. Обожавам филмите на 40-те и 50-те и 60-те години на миналия век. Това са филми от класа, филми със изпипан и съдържателен сценарии, с поука, с остроумни, невулгарни шеги… Понякога се отегчавам от филмите, които руят от кината в днешно време. Твърде много залагат на компютърните ефекти и адреналина. Обичам филмите да ме оставят удовлетворена, опитала от нечий чужд живот, одухотворена и леко замислена над историята и поуката. Такива са филмите, които ще ви препоръчам да гледате в този пост:

  • How to Steal Million – Обичам всички филми със Одри Хепбърн, но този е един от най – добрите. Лек, приятен и забавен.

  • All About Eve – Бети Дейвис е страхотна в този филм! Както и във всичките си филми, но за първи път я гледах в този и ми стана любима актриса. Филмът е реалистичен, женски и поучителен.

  • Roman Holiday – Още един любим филм с Одри. Свеж, забавен, романтичен и сниман в Рим. Какво можем повече да искаме!

  • It’s a Wonderful Life – Това е толкова въздействащ и съдържателен филм, че не случайно е станал класика с 6 награди и 6 номинации за Оскар. Фокусът е върху изборите, които правим в живота си и които ни определят като хора. Филмът е драма, житейски, и няма как да не те остави просълзен накрая.

  • An Affair to Remember – Филмът, който ме захласна по Кари Грант. Красива любовна история, зародила се на едно пътуване насред океана.

  • To Catch a Thief – Грейс Кели и Кари Грант си партнират в този страхотен филм класика. А след това преживяват и афера извън снимките.

  • Some Like It Hot – На този филм съм се смяла с глас. Супер забавен!

  • Sabrina – Емблематичен филм с участието на Одри Хепбърн, който я направи звезда.

  • Funny Face – Одри Хепбърн и Париж – две достатъчно основателни причини да дръпнете филма.

  • How to Marry a Millionaire – Още един женски филм, който много ме развесели. Три приятелки се правят на богати, в стремежа си да завъртят милионери. Което поражда куп комични ситуации. Мерилин Монро е страхотна в този филм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *