Лекуване с Длани

Научих тази полезна техника на лекуване с длани още с първите си уроци по йога. Учителят ни учеше да разтъркваме дланите си в една друга до затоплянето им и после да ги положим върху кръста, за да лекуват бъбреците. Също върху очите, за тяхното успокоение. Чрез динамичното разтърквана на дланите, човек концентрира положителна енергия и полагайки я върху участък от своето или чуждо тяло, има възможност да лекува. Оказа се, че това не е техника, използвана само в Аюрведа. Хората от древни времена са практикували лекуването с длани в различни краища на света. Смята се, че някой хора имат толкова силна енергия, че могат да лекуват и някои от най – сложните болести.

Не знам, дали е така, но е факт, че усещам ползите на тази техника върху себе си. Когато се заседя пред компютъра и очите започнат да ми парят, полагайки длани върху тях за няколко минути облекчава. Също при болки в корема ми помага.

Има приложение на същата техника, но с използване на вода със сол. Смята се, че дланите извличат отрицателната енергия, причиняваща неразположението в тялото и е добре да тя да се “изхвърли”. За целта се налива чаша вода и се разтваря малко сол в нея. След като се разтъркат динамично ръцете се полагат на засегнатия участък, а след това се извършват движения, подобни на загребване и “изтръскване” на енергията към чашата с вода/ на около 10 см разстояние от тялото/. И така около 30 пъти.

Всеки може да лекува себе си и близките си само с помоща на дланите си. Това е така, защото всеки един от нас е притежател на енергиен заряд. Упражнявайте се с търкането на длани всекидневно и се опитайте да си представите нарастващият енергиен заряд между тях. И разбира се, винаги вярвайте, че се чуствате все по – добре, изградете го в съзнанието си. Защото на нас най – често се случва онова, което сами привличаме.

Това е днескашната доза Аюрведа! Ще се радвам ако и вие споделите дали ви е помогнало или ако имате повече информация за тази интересна практика.:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *