Как Почиствам Четките Си За Грим

Четките ми за грим са важен и любим инструмент за разкрасяване. Колкото и качествени боички да имате за грим, не е същото ако не се нанасят с помоща на качествени четки. И тъй като инвестирах солидна сума в тях, се зарових в интернет един ден, за да разбера как да ги подържам във формата, в която ги взех. Грешка номер едно, която много момичета правят е да потапят четките си за грим в буркани с вода. Това разлепя косъмчетата от основата на четката и води до увреждането им. Грешка номер две е да се мият четките под струя вода, търкайки снопчетата едно в друго. Това води до оплешивяване на четката.

Четките ми за грим са важен и любим инструмент за разкрасяване. Колкото и качествени боички да имате за грим, не е същото ако не се нанасят с помоща на качествени четки. И тъй като инвестирах солидна сума в тях, се зарових в интернет един ден, за да разбера как да ги подържам във формата, в която ги взех.

Грешка номер едно, която много момичета правят е да потапят четките си за грим в буркани с вода. Това разлепя косъмчетата от основата на четката и води до увреждането им.

Грешка номер две е да се мият четките под струя вода, търкайки снопчетата едно в друго. Това води до оплешивяване на четката.

Което най – добре работи за моите четки, е да използвам разтвор от топла вода, малко ябълков оцет и веро. Наливам в малка купичка около два пръста, колкото да почисти основите на четките. И дори не ги оставям да престоят, защото благодарение на оцета, всички наслоени мръсотии от пигменти се разтварят веднага. Просто леко обърквам четките във водата, после ги разтърквам съвсем леко под струя чиста вода, и накрая ги подсушавам със салфетка. При редовна употреба е добре четките да се почистват веднъж седмично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *