За Макси Тишъртките и Дрехите За Бременни

Девет месеца ти се струват още по - дълги, когато вечният женкси въпрос " Какво да облека" добива ново значение. Нека силата бъде с бременните през зимата.

Девет месеца ти се струват още по – дълги, когато вечният женкси въпрос ” Какво да облека” добива ново значение.

Вече съм в осми месец. Дотук купих само рокля и клин от специализиран за бременни магазин и то с неголямо удоволствие.  Просто магазините за бременни предлагат ужасно грозни модели и то никак не евтини. Дори в H&M дрехите за бременни бяха с твърде завишени цени за качеството и вида на моделите си. И в едно такова положение, в което вместо търсенето да определя предлагането, предлагането определи търсенето, удоволствието от шопинга бързо се стопи. На негово място дойде основната цел, да се намери нещо, в което:

  • мога да вляза
  • ще мога да вляза и утре
  • памук е

Наистина не мога да разбера сложността да се произведе приличен панталон / дънки от тънка памучна материя с пришит ластик за корем. Явно е сериозна технология щом подобни модели струват повече от стилни маркови дънки. Никак не улесняват бременната жена, която не иска да инвестира сериозни суми за няколко месеца и същевременно не иска да изглежда като клошарка през това време. Дори бельото за бременни е с почти двойна цена, а моделите са от най – простите и материята е памук. Това си е направо изнудване!

Та моето лутане беше в следната последователност – първо си вярвах, че ще мога да нося редовни, но по – обемисти дрехи, тъй като не наедрях толкова много. Изкуствените материи и дължината на роклите, на които попаднах ме разубедиха. Видях, че в сайта на Манго се предлага скромна матернити колекция дънки ( ужасно ми липсва да нося дънки ) и при това на цена по – достъпна от тази в H&M. Обиколих големите магазини в Истанбул, но се оказа, че се предлагали само онлайн. Сякаш има бременна, която да си знае точната текуща номерация без да пробва. Не поръчах. Прежалих се за клин и рокля от специализиран за бременни магазин. Беше облекчение, макар като модели да не отговарят никак на вкуса ми. Сега времето позахладня и роклите станаха непрактични. Прегърнах идеята да доизнося клина в следващите два месеца и да въртя макси тиширтки с него. Също така се сдобих с един чудесен памучен клин на Adidas, който благодарение на ниската си талия ми пасна добре. И така излязох на шопинг миналата седмица, в търсене на перфектната памучна, достатъчно дълга, достатъчно непрозираща и памучна тениска. Това са някои от моделите, които пробвах:

 

 

И това не беше лесна мисия, защото странях от камъчета, раздрани дупки и шивици. И все пак накрая се прибрах с два броя тениски, които не само са ми супер удобни, но са и стилни. И двете ги намерих в Zara. Октомври ще пристъпя към суичърите и без повече матернити дрехи тази одисея ще завърши. Нека силата бъде с бременните през студените месеци. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *