Бременна в Първо Тримесечие

Бременност в 5та седмица

Не мисля, че мога да се нарека сериозен блогър, ако не споделям по – открито освен мислите си, така и какво се случва в живота ми. Вече прерових нета, в търсене на други подобни на моя постове, за да разбера как жените се чустват в този период от живота си. И така осъзнах, колко полезно би било да разкажа за бременността си.

  • Радостната Вест

Сигурно сте попадали на онези сладки клипчета в нета, как жените съобщават на половинките си, че са бременни и всички плачат от радост. 🙂 И аз се бях размечтавала за това от момента, в който решихме, че искаме дете. На практика , обаче, не се получи особено прочуствено. Първо, вече мъжа ми свикна да ме вижда да се разхождам с тестове за бременност всеки месец.  И така в продължение на седем – осем месеца. Второ, в този момент, когато видях двете черти, просто му показах теста с физиономия тип ” Знаех си”. ( нищо, че си знаех 7-8 месеца всеки месец ). И той реагира плахо, защото теста за втори път показа две черти. Имах една неуспешна бременност, която завърши в 8мата седмица, точно преди три месеца. Забременях отново буквално месец и половина по – късно. Засега всичко изглежда наред и сме много щастливи.

  • Как се чуствам физически

Чуствам се така, все едно извънземно е завзело тялото ми и го контролира според своите си нужди. :)) Честно казано не очаквах, че в начална бременност ще се чуствам така. Повръщам в някои дни по 10 пъти. Гади ми се 24 часа в денонощието. Всички възможни миризми ми се струват противни. Дори тези на любимите ми ястия и парфюм… Чуствам се изтощена, бавна и тежка. Макар, че с това повръщане дори съм отслабнала килограм. Всяко елементарно физическо натоварване от това да простра прането или да изляза до близкия мол ми идват вповече. Сърцето ми учестява ритъма си, в кръста ме почват болки и започвам да повръщам от спазмите в корема си. Докато съм в къщи си върша работата на паузи, но като изляза навън, ми става зле. А това ми беше любимото занимание. Супер ме е яд, че ще гледам пролетта през прозореца вкъщи.

Бременност в 5та седмица
Бременност в 5та седмица
  • Как се чуствам психически

В пъврите седмици след като разбрах, че съм бременна, бях борбено настроена, че ще удържа на всяко предизвикателство в името на мъничето. Все пак така си го мечтахме. Но в момента, в който започнах да повръщам и да чуствам физически болки и неразположения ( започна около 7ма седмица ), не само ми се дорева, ами един ден направо си и заплаках от безпомощност. Трудно ми е да готвя, макар да обичам, заради миризмата, каквото хапна повръщам, после си усещам храната в гърлото часове наред. Не се чуствам жизнена и енергична. Сякаш остарях за няколко седмици. Приятелките ми, за да ме видят трябва да пропътуват половината град, защото едвам мога да изляза от вкъщи. И чуството да разчитам на други да се грижат за мен ме побърква. Засега упорито сама си почиствам дома, но за храната, разчитам на помощ. Изненадах се колко много жени се сблъскват с тези трудности. Бях си въобразявала навремето, да работя до последно в офиса и си правих планове да разцъквам с корема насам натам като Ирина Шейк сега. 🙂 И все пак съм много щастлива. И не искам да броя дните до раждането все едно страдам от болест за 9 месеца. Знам колко е важно да започна грижите за това дете още докато е в мен. Искам като дойде на този свят да съм горда, не само, че съм го износила, но и че съм успяла да се погрижа да се роди едно здраво, спокойно и щастливо бебе. Чуствам се благословена.

бременна в 7ма седмица
бременна в 7ма седмица – вече се чува и пулса

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *