Бременна във Второто Тримесечие

Вече съм в края на 6-ти месец и макар да се чуствам сякаш съм бременна цяла вечност, времето напредва и нетърпението ми да срещна бебчо расте всеки ден.

През това тримесечие се правят някои важни тестове, ваксини срещу тетанус, наблюдават се кръвната картина и теглото ми. Посещаваме наблюдаващия ни лекар вендъж в месеца. През останалото време се наслаждаваме на нови усещания като голям корем и бебешки ритничета отвътре. 🙂 Наистина, това е едно от най – удивителните моменти на бременността. Няма такова чуство като това да усещаш бебето как расте, как се движи, кога е щастливо, кога е гладно и кога музиката или звуците около него не му се нравят. И всичко това чрез движенията му. Осъществяваме комуникация помежду си още от сега.

 

  • Как се чуствам физически

 

За разлика от първото тримесечие, сега вече се чуствам като нормален човек. Гаденето и повръщането разреди до няколко пъти на седмица през 4ти месец и в 5ти спря. Сега повръщам само ако ям храна, която бебето е мразило силно и през първото тримесечие като суджук, лук, чесън или нудълси със соев сос. Тялото ми се промени по – драстично за последния месец. Корема ми порастна сякаш за денонощие. На практика стана изразително голям към 21-та седмица и оттогава расте стремглаво. Смених размера на дрехите и бельото си. Особено в бюста се усеща промяната. Дразня се, че трябва да си купувам дрехи и сутиени, които ще мога да нося само за няколко месеца напред. След това се предполага, че в бюста ще си се върна в по – скромния размер B ( за съжаление ) и към дрехите си размер S ( за радост ) 🙂

 

  • Как се чуствам психически

 

Развълнувана. Вече буквално броя дните до раждането. Не се замислям много за самото раждане. Не искам да психясвам отсега. Имам си достатъчно теми за психясване.  Днес, например, си купих оцет в промишлени количества, тъй като съм решила да изместя препаратите за почистване с нещо безопасно за здравето.  Досега смятах, че е достатъчно да слагам ръкавица докато чистя, но и самото вдишване на препаратите като белината е силно отровно. Освен, че съм параноясала на тема бактерии ( В смисъл повече от преди. Като една типична зодия Дева тази “мания” не ме е напускала ) съм и на тема болести. Нося маска за лице когато ползвам обществения транспорт и когато чакаме в болницата за прегледите. Хората ме гледат странно. Какво да се прави. 🙂

И тъй като съм повече практична отколкото суеверна, започнахме с покупките за бебето отсега. Тези бебешки неща са толкова неустоимо сладки, че ще ме разорят. Дори не съм ги прибрала по шкафове, гледам си ги всеки ден. Като тези чорапчета… Просто нямат право!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *